Kl special force kutipan. KL Special Force filem wajib tonton 2018-07-17

Kl special force kutipan Rating: 8,6/10 410 reviews

RM6.2 Juta Kutipan! Filem 'Dukun' Tewaskan 'KL Special Force'

kl special force kutipan

Ia sepatutnya dijaduakan untuk tayangan pada akhir 2017, namun ia ditunda kepada Mac 2018. Diperoleh pada 13 Mac 2018. Tajuk Penulis Penyanyi Masa 1. Di laman Twitter juga, penggemar filem aksi tempatan memuji naskhah terbaru Syafiq itu dengan tanda pagar comfirmlit. Namun, lain pula dengan Elizabeth Olsen yang pernah menyatakan kekesalan untuk watak Scarlett Witch yang mendedahkan lurah dada. Filem ini penuh dengan plot konflik dan ' mind twist' yang membawa kita menyelusuri realiti alam kepolisian dan juga rencah kehidupan sebagai seorang anggota polis, yang disulam pelbagai persepsi, selain mendepani tugas di lapangan dan peranan dalam berkeluarga.

Next

Jumlah Kutipan Mengejutkan KL Special Force Selepas 10 Hari Tayangan! ~ BeautifulNaara

kl special force kutipan

Jujurnya, filem kali ini sedikit lain dan kurang hebat berbanding filem filem Ip Man terdahulu. Filem spin-off kepada filem Transformers 2007 ini diarahkan oleh Travis Knight dan merupakan strategi baru untuk memberi nafas segar kepada francais filem berkenaan. Pelakon pembantu juga cukup membantu dan menghidupkan filem yang ada kalanya kelakar, menghiburkan dan beberapa ketikanya sedih dan tragis. Sebanyak 10% kesan khas telah dibuat dalam filem ini. Sebuah rahsia bakal terbongkar apabila geng Anarkis hanya merompak bank kepunyaan Dato' Mior. Filem arahan pengarah Dain Said itu kini ditayangkan di 133 buah pawagam seluruh Malaysia termasuklah di Brunei.

Next

KL Special Force Terus Catat Kutipan Memberangsangkan, Kini Cecah RM6.3 Juta

kl special force kutipan

Suntingan filem ini berjaya mewujudkan rasa cemas dan juga debar sekaligus tidak membuatkan penonton berganjak sedikit pun daripada memandang skrin. Dan tidak ketinggalan juga, Korea Selatan juga menerbitkan filem military fiksyen diorang, Take Point. Sebanyak 10% kesan khas telah dibuat dalam filem ini. Seperti biasa, Tom Cruise akan kembali melakonkan watak Ethan Hunt. Zul juga mengalami masalah yang sama dengan tunangnya Mia yang merupakan anak kepada pemilik Bank Damofa iaitu Dato' Mior Mahmud Ali Basha. Beliau memberikan penarafan 3 dari 5 bintang dengan 6. Semoga filem ini mampu merekodkan kutipan pecah panggung tertinggi dalam sejarah.

Next

Filem KL Special Force Catat Kutipan RM11 Juta Lepas Tiga Minggu Ditayangkan

kl special force kutipan

Bagi mempromosikan filem ini, Syafiq bersama abangnya, Syamsul Yusof dan Tania Hudson dijemput sebagai tetamu jemputan rancangan yang dihoskan oleh dan pada 6 Mac 2018. Take Point ialah tajuk yang digunakan untuk edaran antarabangsa. Berkemungkinan pelakon itu untuk melakonkan aksi lasak mungkin akan terbatas. Seorang anggota polis muda bernama Zul diserap dalam unit berkenaan bagi menyelesaikan kes rompakan dilakukan kumpulan berkenaan. Namun, ianya masih boleh dinikmati kerana ak… Filem Bumblebee gagal untuk mengutip kutipan yang memberansangkan walaupun filem ini mendapat pujian pengkritik. I would like to cover up a bit. Menurut status yang ditulis di laman facebook profile Anuar Darwisy, penulis kepada novel laris tersebut mengharapkan bahawa adaptasi ini menemui kejayaan.

Next

KL Special Force filem wajib tonton

kl special force kutipan

Tania mengakui berasa gementar semasa menjayakan watak Mia di dalam filem ini. Menulis untuk Kakimuvee, Zulfadli Zulkifli memuji hasil garapan Syafiq dari segi jumlah aksi berbanding filem. Berani bereksperimentasi dengan pelbagai material akhirnya berjaya menemukannya dengan sebuah formula filem box-office yang bakal mengubah landskap filem Malaysia. Selaras dengan peredaran masa, permainan video mungkin lebih dekat dengan penonton alaf baru walaupun boardgame ada peminat yang tersendiri. Filem yang diarahkan oleh Ghaz Abu Bakar dan karya asal oleh produksi Astro Shaw iaitu Joel Soh, Kyle Goonting dan Anwari Ashraf ini mengisahkan tentang dua anggota polis, Khai Shaheizy Sam dan Sani Zizan Razak yang mempunyai personaliti yang sangat berbeza tetapi mereka harus bekerjasama untuk menjatuhkan sebuah operasi pengedaran dadah.

Next

KL Special Force Kutip RM12.1 Juta, Datuk Yusof Haslam Pesan Jangan Bermusuh Dengan Pawagam

kl special force kutipan

Buku ini kemudiannya disusuli dengan sekuelnya, Jangan Biar Dia Masuk yang diterbitkan pada tahun 2016. Sementara Di Belakang Tabir filem ini telah disiarkan di semua stesen televisyen di seluruh negara termasuk , dan. Beliau yang juga ahli panel Jawatankuasa Skim Wajib Tayang menjawab isu penentuan jumlah pawagam menerusi skim tersebut yang dibangkitkan Ahmad Idham Ahmad Nadzri sebelum ini dikatakan tidak bersikap adil. Berlatarbelakangkan era 1980-an, Ola Bola merupakan kisah kejayaan tentang keberanian dan semangat bersatu yang memberi inspirasi kepada barisan pemain bola sepak Malaysia untuk bangkit daripada kekecewaan dan muncul menjadi wira negara. Bollywood tampil dengan Uri, Hollywood tak perlu sebutlah, mereka raja. Diperoleh pada 24 Mac 2018. Dalam pada masa yang sama, Roslan mengalami masalah keseimbangan masa untuk kerja dan keluarga dan sering bertengkar dengan isterinya, Diana , mereka mempunyai seorang anak perempuan bernama Amirah.

Next

Ulasan Filem: KL Special Force (2018)

kl special force kutipan

Dengan penggambaran serentak ini, persoalan yang menjadi perhatian penonton ialah adakah ini mungkin filem Mission Impossible terakhir dengan Tom Cruise. Aksi yang dipaparkan dalam filem ini memang setaraf dengan filem luar Malaysia. Syafiq juga menyarankan agar masyarakat harus lebih sedar dan berfikir terlebih dahulu sebelum membuat kenyataan yang boleh menghasut negatif, keraguan dan ketidakpercayaan. Munafik mengisahkan tentang seorang pengamal perubatan Islam bernama Adam lakonan Syamsul, yang tidak dapat menerima hakikat apabila isterinya meninggal dunia. Malah, nama nama pelakon hebat dari seantero dunia seperti Tony Jaa, Dave Bautista dan juga Michelle Yeoh menjadi bahan promosi untuk menarik penonton untuk menonton filem ini.

Next

Kutip RM4.7 juta, KL Special Force jadi bualan

kl special force kutipan

Tahniah buat Fattah atas lakonan bersahaja yang cukup 'remarkable', watak lakonan yang memberi kesan langsung pasti menambat hati penonton. Diperoleh pada 11 Mac 2018. So, better korang jangan teruskan pembacaan jika masih belum menonton filem ni. Ternyata, filem yang baik dan dipuji pengkritik tidak bermakna ianya bakal box-office. Diperoleh pada 11 Mac 2018. It's funny because sometimes I look around and I'm just like — wow, I'm the only one who has cleavage, and that's a constant joke because they haven't really evolved my superhero… Paskal ialah sebuah lagi filem yang memberikan definisi baru terhadap filem Malaysia. Bagaimanapun hubungan antara Roslan dan Zul bertukar menjadi keruh selepas Asyraff memanipulasi perasaan, minda dan syak wasangka sesama mereka.

Next

Filem KL Special Force Catat Kutipan RM11 Juta Lepas Tiga Minggu Ditayangkan

kl special force kutipan

Our hope is to keep a long continuity through the whole thing. James Cameron mempunyai dua filem dengan kutipan 1 billion iaitu Titanic dan Avatar dan kini James Wan menambah rekodnya dengan Aquaman dan sebelum ini, Fast and Furious 7. Syamsul Yusof pula membawakan watak antagonis, Asyraff. Pada 22 Februari, sebulan sebelum tayangan—Rosyam Nor, Fattah dan Tania ditemuramah oleh Dzulfitri Yusop dalam rancangan Agenda Awani di bagi membincangkan lebih lanjut mengenai filem ini. Kenapa itu terjadi dan pelbagai lagi persoalan. Dalam satu temuramah bersama pada 2016, Syafiq ketika ditanya mengenai pemilihan Rosyam sebagai pelakon utama filem ini berkata beliau memilih Rosyam kerana susuk tubuhnya yang dirasakan amat ideal dan bukan semata-mata kerana namanya masih mekar dan popularitinya tidak pernah merudum dan melihat beliau paling sesuai dengan watak dalam skrip. Maklum balas positif telah membantu filem ini mendapat kutipan yang memberangsangkan.

Next