Хламидия трахоматис igg. Хламидия 2018-08-16

Хламидия трахоматис igg Rating: 6,7/10 1221 reviews

Кръвно изследване за Хламидия трахоматис: IgG, IgM, IgA антитела от от МДЛ

хламидия трахоматис igg

Моля за мнение от вече преминали по този път. Подробна информация При съмнение за зараза с Хламидия в последните няколко седмици се изследват антитела от клас IgM тест. . При бременност Инфекцията с хламидия понякога се подценява, а тя със сигурност създава редица усложнения през. Chlamidia psittaci обикновено засяга белите дробове, а Chlamidia pneumoniae е основен виновник за интерстициалната пневмония.

Next

Хламидия IgG IgA

хламидия трахоматис igg

В повечето случаи протича безсимптомно, което не позволява поставянето на ранна диагноза и играе важна роля за възникване на безплодието. Класическата клиника при хламидиалната инфекция е уретрално течение при мъжа и при жената. При бременност може да причини преждевременно раждане. Кръвен тест за хламидия — изследване на антитела В кръвния серум се съдържат специфични белтъци — антитела, които всеки организъм изработва при контакт с различни микроорганизми, включително и хламидии. Доста специалисти смятат, че обичайната терапия от 14-дневен лечебен курс с по една таблетка от 400 мг дневно ще е достатъчна за излекуване. Ако той се окаже положителен, алтернатива е раждането със секцио.

Next

Относно хламидиите / Взаимопомощ / Здравна / Медицинска

хламидия трахоматис igg

В случай, че инфекцията не бъде установена на този етап и излекувана, хламидията напуска уретралния канал и преминава към дълбочинно разположените репродуктивни органи тестиси, епидидимус, простата. Изследванията са комплексни и могат да открият наличието на антитела срещу хламидия в кръвта, което свидетелства за прекарана или актуална инфекция с хламидия. А и другото, което всъщност повече ме интересува и притеснява е, какво точно означат завишените стойности на IgA. Заболяването се лекува с антибиотици, като продължителността на лечението зависи от давността на заболяването и тежестта на оплакванията. Точно в 14:29:32 на 14.

Next

Хламидия

хламидия трахоматис igg

Затова е важно да се правят профилактични прегледи. Качеството на резултатите се осигурява чрез системата за ежедневен вътрелабораторен качествен контрол и участие в Националната система за външна оценка на качеството на клинико-лабораторните изследвания. В същото време направих изследване и в Цибалаб и там резултата беше положителен. Сутрешното течение често е съчетано с парене, особено при уриниране. При кръвния тест се следят три класа антитела: IgM — отчита т.

Next

Ето какви са пораженията от хламидия!

хламидия трахоматис igg

Пих доксациклин 10 дни и преди около седмица направих изследване и в двете лаборатории и отново резултвта е +200, а в Цибалаб беше намалял, но пак положителен. Здравей, Извинявай за закъснението За този резултат на хламидия мога само да гадая какво се е случило, защото и в себе си и в партньора съм абсолютно сигурна. Забременях с ин витро, защото тръбите ми бяха необратимо увредени и се наложи да ги отстранят. Деца, родени от майки с хламидиална инфекция могат да развият кератит възпаление на роговицата на очите или пневмония. Предава се при орален, вагинален или анален сексуален контакт със заразен партньор. Поражения хламидия трахоматис върху новороденото По време на бременност всяка една болест е много опасна за плода. Тя не може да се появи при човек, който не е бил полово активен.

Next

Ето какви са пораженията от хламидия!

хламидия трахоматис igg

Там ми казаха, че изследват само IgG и IgA. Редактирано от Klee на 28. Тема Re: Хламидия - гранични стойности??? Реших след един месец да повторя и този път пишеше не 15, а 20!!! Предават се само по полов път, при полов контакт с инфектиран партньор. За мен е загадка този резултат, не знам как е станало, ако е както казваш скорошна инфекция откъде е дошла. Андреев инжектира в лявото око Дипрофос, като каза че причинителя не може да се установи и ако не се оправя след месец да мина отново. Здравейте, Моля ако някой може да помогне за тълкуване на резултати от изследване за хламидия на приятел! Патили потребители съветват да не се прибягва до самолечение, защото резултатите наистина ще са плачевни. Тоест тя не засяга по никакьв начин устната кухина.

Next

Кръвно изследване за Хламидия трахоматис: IgG, IgM, IgA антитела от от МДЛ

хламидия трахоматис igg

Проявите на тази зараза виждат бял свят през първите три-четири месеца от живота на новороденото. Авелокс е антибиотик от флуорхинолоновата група, който може да се прилага при леки до умерени възпаления на женската репродуктивна система puls. Въпроса ми е какво е IgG и какво е IgM, едното беше за скорошна инфекция, а другото за по-стара. Може да доведе до стерилитет. При нелечение в активната форма на хламидията е възможен перитонит и дори летален ефект. С този продукт трябва да се внимава при заболявания на бъбреците, сърцето и черния дроб.

Next

Антитела Ig G к хламидии трахоматис

хламидия трахоматис igg

За хламидиалните инфекции, навременната им диагностика, и избора на антибиотично лечение — разговор с д-р Андрей Кузманов, микробиолог. При жените често пъти неоткритата дълго време хламидия води до ерозия на шийката на матката или ендометриозни образования кисти и полипи. При теб как беше, какво направи, като я остави с положителен резултат. Тежката форма с усложнения на това възпаление може да причини слепота. В неактивната си форма когато е заспала във вас и не я усещате , хламидията може да доведе до болки в гърлото, кашлици и често пъти се открива бронхит. Една оставена на произвола на съдбата инфекция може да повлече след себе си прогресивно заболяване на репродуктивната система и много други последствия, както краткотрайни, така и дълготрайни. Чрез тях се осигурява ранна етиологична диагноза и целенасочено лечение.

Next

Хламидия IgG IgA

хламидия трахоматис igg

Много се зарадвах явно Имунобора ми е подействал. Възможно е и при контакт с гениталиите на партньора без проникване arsmedica. Важно е в момента да няма активна инфекция. Е, престраших се вчера и отидох този път в Кандиларов. Хламидиите се разпространяват чрез влагалищния секрет и спермата. Много е важен момента от лечението. По тези причини скрининговите изследвания на млади жени със или без гинекологична симптоматика за откриване на хламидийна инфекция имат оправдание, колкото и скъпо да струват лабораторните изследвания.

Next